Tulevik on vesiviljeluse päralt, kilul-räimel samuti potentsiaali

Maailma kalakaubandus on tõusuteel ning olukorras, kus maailma kalavarude säilitamine on aina teravam küsimus, on maailma kalanõudluse rahuldamisel kasvav osatähtsus vesiviljelustoodangul, väidab Felix Derk ÜRO Toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni kalamajandusosakonnast.

„Merekalade varud on ülepüügi tõttu ammendumas, seega toodangu suurendamiseks potentsiaali ei ole,“ selgitab Derk. FAO andmebaasist selgub, et 392 loodusliku päritoluga kalaliigist on 15% ülepüütud, 6% varud on ammendunud ja 50% püütakse maksimumi piiril.

Vesiviljeluse osatähtsus kasvab
Vesiviljeluse osatähtsus kasvab. Graafik: FAO

Just merekalavarude keeruline olukord ning tarbimise kasv soodustavad vesiviljeluse tõusu. „Maailma kalanõudluse kasvades võiks aina enam jõuda inimeste toidulauale kõrge toiteväärtuse ja odavama hinnaga väiksemad avamerekalad (sh ka nt kilu ja räim – toim.), mida praegu veel kasutatakse maailmas suuresti kalajahu ja –õli tootmiseks,“ selgub Felix Derki ettekandest 27. novembril Tallinnas toimuval kalanduskonverentsil.

Põhjalikuma ülevaate kalanduse tulevikutrendidest saab täna, 27. novembril Radisson Blu Hotell Olümpias toimuval IV Kalanduskonverentsil „Uue kalanduspoliitika lävel“.
Lisainfo ja ajakava: http://www.agri.ee/tallinnas-tuleb-korgetasemeline-kalanduskonverents/

Üks kommentaar “Tulevik on vesiviljeluse päralt, kilul-räimel samuti potentsiaali

  1. Vesiviljelus oleks hea tõlge hydroponics tõlkeks…

Kommenteerimine on suletud.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑