Mahetoidu töötuba: salatid Angelica Udekülliga

Möödunud aasta lõpus toimus Beatrice´i kodukohvikus mahesalatite valmistamise töötuba Laulasmaa Spa peakoka Angelica Udekülli juhendamisel. Toome nüüd Maablogis välja kolme põnevama töötoas valminud salati retseptid. 

Mahesalatite töötuba Angelica Udekülli juhendamisel
Mahesalatite töötuba Angelica Udekülli juhendamisel

Töötoas osalenud lasteasutuste toitlustajad olid eelkõige huvitatud seni vähem kasutust leidnud köögiviljade nagu maapirn, nuikapsas, pastinaak jmt kasutamisest salatites. Angelica Udeküll töötas välja kohapeal valmistatud salatite retseptid, samuti jagas ta toitlustajatele kasulikke nõuandeid salatikomponentide ja nende omavahelise sobivuse kohta.

MAAPIRNI-HAPUKAPSASALAT
100 g maapirni
200 g hapukapsast
1 väiksem punane sibul
2 spl õli
tilli või peterselli
meresoola

Riivi maapirn jämeda riiviga ja sega kohe hapukapsaga, et maapirn ei tumeneks.
Haki punane sibul ja maitseroheline ja sega salatile.
Lisa soola ja õli.

KRÕMPS NAERI-ÕUNASALAT ASTELPAJUMARJADEGA 

Krõmps naeri-õunasalat astelpajumarjadega
Krõmps naeri-õunasalat astelpajumarjadega

2 keskmist naerist (v kaalikat)
1 õun
1 spl mett
2 spl astelpaju
2 spl röstitud kõrvitsaseemned
tüümian
pipart
soola

Koori köögivili ja õun, riivi jämeda riiviga, lisa astelpajumarjad.
Rösti kõrvitsaseemned.
Maitsesta pipra, soola, mee ja tüümianiga ja puista salatile kõrvitsaseemned.

NUIKAPSASALAT
2 keskmist nuikapsast
1 suuremat haput õuna
2 spl kuivatatud aprikoosi
1 spl demerara suhkrut
meresoola
1 dl õunamahla
peterselli või tüümianit
(õli)

Koori nuikapsas ja õun, riivi jämeda riiviga.
Haki aprikoosid ribadeks ja lisa salatile.
Sega mahl, suhkur ja sool ning vala salatile.
Serveeri maitserohelisega.

Üritus toimus Põllumajandusministeeriumi initsiatiivil ja korraldamisel koostöös Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskusega

Margot Pomerants, mahebüroo peaspetsialist

Kommenteerimine on suletud.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: