Valmista ise Pärnumaa maitseid

Pärnumaa maitsete aasta on täies hoos ning septembrikuus on ees ootamas palju põnevaid üritusi eesotsas Pärnumaa lõikuspeoga 8. septembril Maria talus, kus kuulutatakse välja Pärnumaa toidumeene. Rohkem infot Pärnumaa maitsete aasta ürituste kohta leiab veebilehelt: visitparnu.com/maitsed.

Et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada ka oma koduköögis, jagame äärmiselt populaarseks saanud retsepte, mille esmaesitlus toimus maikuus Pärnumaa maitsete aasta avamisel.

_8B-v-vg

Foto: Silver Gutmann

Retseptide autor on kohvik-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek.

Räimeremulaad 

Suitsuräim 100 g

Sibul 100 g

Küüslauk 50 g

Marineeritud või hapukurk 100 g

Mädarõigas 50 g

Majonees 100 g

Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada‘l (frititud tortiljal).

Krõbe kiisk

1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks

Munavalge 5 tk

Sinep 1 tl

Sool

Suitsupaprikapulber

Odrajahu

Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või rukkipital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.

IMG_0286

Pärnumaa maitsete aasta avamine – maaeluminister Tarmo Tamm (foto: Kertu Kärk)

 

 

%d bloggers like this: